16. Tarragona

12 mei 2024 - Tarragona, Spanje

Vandaag is t Moederdag, maar nog belangrijker, de eerste verjaardag van mijn kleinzoon Boaz. Raar om er niet bij te zijn, sommigen vinden het egoïstisch, maar hij heeft het nog niet in de gaten. Maar proost op de kleine grote man én op Moederdag!

IMG_3387

Vorige week maandag heb ik Madrid verlaten voor Tarragona. Lekker door t binnenland gereden in plaats van de saaie snelweg.
In Tarragona bijna een motorrijder van de sokken gereden die onverwacht achter een bus aan kwam racen. Na wat Spaans gevloek en gescheld (van zijn kant 😃) kon ik veilig in de parkeergarage terecht.

De incheck in mijn appartement leek goed geregeld maar dat verliep niet helemaal soepel. Via booking.com de beheerder gebeld. Dit opende nieuwe deuren!

In het begin van deze week moest ik echt wennen, Tarragona is anders, geen fijne parken, plaza Mayor, Palacio, Gran Via, Sol. Dus uit de weerstand en op pad, ontdekken en dwalen.

Inmiddels ken ik de stad aardig, Tarragona heeft zijn eigen aardige plekjes, en een stedenbouwkundige flater; hebben ze de spoorlijn tussen de stad en t strand aangelegd. Denk je een mooi uitzicht te hebben op Balcó del Mediterrani, maar word je onaangenaam verrast met een spoorbaan!

IMG_3368

Donderdag een koffieafspraak mét Nederlanders in Tarragona gehad.Ik kwam terecht bij een aantal pensionado’s, zeker de 70 gepasseerd. De oudste zelfs 83. Maar het was zo gezellig! Echt genoten van de verhalen! Wordt herhaald met lunch op 23 mei.

Afgelopen week nog jeugdherinnering opgehaald in Salou. Daar gingen mijn ouders met ons op vakantie toen ik ongeveer 8 jaar was. Ik herinner mij nog de ijsjes, de rotswandeling met mijn vader, dat we poepiebruin waren na de vakantie én de palmbomen! De hoeveelheid kon mijn teleurstelling het jaar daarvoor in een keer wegnemen, palmbomen in overvloed.

IMG_3360

Het jaar ervoor in Italië werd mijn verwachting ernstig teleurgesteld, geen palmboom te zien. Verder was Salou dit keer een toeristische ervaring, na een lunch en herinneringen maar weer terug naar Tarragona.

IMG_3349

De rest van de week ontdekt dat Tarragona ook leuke plekken heeft: kleine charmante straatjes, een Rambla met restaurantjes, oude Romeinse overblijfselen, het beeld van de menselijke toren ( Monumento de Castellars),

IMG_3272

de kathedraal, een aquaduct. Genoeg om nog te ontdekken. Maar voor nu heeft Tarragona geen douze points!

IMG_3317IMG_3339IMG_3389

Mis ik Madrid? Nee, ik heb daar bewust afscheid van genomen, voor nu! I’ll be back!

1. Karin:
    12 mei 2024
    Mooie ervaringen Sandra, geniet ervan, fijne dag
  2. Adrie:
    12 mei 2024
    Mooie reisverhalen en foto’s Sandra, met plezier gelezen. Geniet van je tijd in Spanje!🪭🌞😘
  3. A.van Arkelen-Groenendijk:
    13 mei 2024
    Salou fijne herinneringen, doet me goed.
    Mooie plaatsen die je bezoekt.
    Geniet er van. Xxx mams
  4. Marjolein:
    13 mei 2024
    Uit de weerstand, moet je toch maar even doen en dat doe je goed! Open mind ontdekken. Weer heel leuk om te lezen en wat gezellig om pensionado’s tegen te komen en daar een hele gezellige tijd mee hebben 😁. You go girl! X
  5. Annet:
    15 mei 2024
    Van harte gefeliciteerd nog met je kleinzoon!
  6. Sandra van Arkelen:
    16 mei 2024
    Dank je wel!
  7. Annet:
    15 mei 2024
    Van harte gefeliciteerd nog met je kleinzoon!
  8. José van Duuren:
    17 mei 2024
    Wat leuk om zo je ontdekkingstocht te volgen. Veel plezier Sandra!